شب قدر …

شناسه خبر : 1003000

چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند

(حافظ)

کلمه ای که از سه حرف تشکیل شده است شاید به ظاهر کوچک باشد اما در درون باری را به دوش خود می کشد که تاریخ و مردم جهان مدت های زیادیست به احترام آن می ایستند.
قدر، همان کلمه ی بزرگ مورد نظر ما می باشد.
شب قدر ،شبی که در آن رخداد بزرگی به وقوع پیوست که آن، نازل شدنِ یک باره ی قرآن بود.
شب قدر، همان شبی است که سرنوشت تمام بندگان در آن شب عظیم و روحانی رقم خورده بطوریکه در آیات ۳ و ۴ سوره ی دخان خداوند بزرگ می فرماید :إِنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَة مُبارَکَة إِنّا کُنّا مُنْذِرینَ * فیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْر حَکیم.
(ما این کتاب مبین را در شبی پر برکت نازل کردیم، و ما همواره انذار کننده بوده‌ایم * در آن شب که هر امری بر طبق حکمت خداوند تنظیم و تعیین می‌گردد).
در این شب های بزرگ قدر، که مردمان بسیاری خصوصا مسلمانان دل و دست های پر از نیاز و کم توان خود را، رو به سوی خدا کرده و طالب امداد هایی الهی هستند که کسی جز خداوند بزرگ نمی تواند آن هارا برطرف و برآوورده کند.
از سویی دیگر، شب های قدر با ضربت خوردن حضرت علی (ع) ،آن مرد و امام بزرگ گره خورده، مردی که سخنان و بیانات وی در کتاب نهج البلاغه (اَخ القرآن) جمع آوری شده، کتابی که عده ای فقط نام این کتاب را شنیده اند و نامش را فقط بر زبان می آورند و از درون آن خبری ندارند در حالی که با کمک این کتاب بزرگ می توان علی (ع) را شناخت و از آن بعنوان یک الگو و سرمشق در این جهان استفاده کرد.
جرج جرداق نویسنده ی مسیحی که در مورد علی (ع) بسیار قلم زده است و وی را بعنوان یکی از علی شناسان بزرگ قلمداد میکنند در یکی از اظهارات خود دلیل اینکه چرا برای علی (ع) قلم زده است بیان می کند:

عده‌ای از مردم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر به من پیشنهاد می‌کردند که مثلاً در مورد عمر و یا دیگران بنویسم… اما من نپذیرفتم نه به این خاطر که بخواهم بگویم عمر و یا کس دیگری بد است نه اصلاً اینطور نبود بلکه من پس از علی ( ع ) کسی را شایسته نوشتن ندیدم و تصمیم گرفتم که جز در مورد علی (ع) ننویسم… انقلاب علی علیه السلام انقلاب انسانی، اجتماعی، فکری و فرهنگی بود و در آن بین دو جبهه فسق و قتل و قاچاق انسان و برده و مرگ از یک طرف و جبهه دین و رحمت و عدالت و انسانیت و آزادی و حیات فاصله‌های زیادی بود. موظف شدم که جبهه علی را که خالص ترین جبهه‌ها است، مورد بررسی و تحلیل قرار دهم. این جبهه راه را برای من روشن کرد و چراغ راهم شد.
با توصیفات بیان شده می توان تا حدودی شخصیت بزرگ علی (ع) را شناخت و برایش و مظلومانه ضربت خوردنش، در این شب ها بغض کرد و گریست.
این رخداد ها، از مواردی بود که در شب های قدر اتفاق افتاد که به دنبال آن در این شب ها، همانطور که گفته شد مردم جهان و خصوصا مسلمانان دست به دعا شده و احکامی خاص را بجا می آورند.
در پایان می توان به یک نکته ی مهم اشاره کرد، آن هم دعا در این موقعیت های مناسب و استثنایی می باشد.
دعا برای شفای بیماران، دعا برای رفع نیازِ نیاز مندان، دعا برای بهبود احوال بی قراران، دعا برای صاف شدنِ بی اخلاقی ها و دعا برای…

عارف علی منش- 19 رمضان

نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ >>>ثبت در26 ژوئن 2016

نظـری بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

کنترل امنیتی *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.